Archive for September, 2012

Seara indiana in cadrul Tea&Coffee Festival

Friday, September 28th, 2012

Vineri, 5 Octombrie 2012
Ora 19:00
Oare ce gust are un ceai indian si mai ales care este reteta lui? Cum se prepara deserturi delicioase din ingrediente RAW si arome exotice?
Cum suna muzica indiana cantata live ca in Mumbai sau New Delhi? Dar un dans indian? Oare e la fel de spectaculos ca in filme?
Vino vineri, 5 octombrie la Ramayana Cafe si vei afla toate acestea la Seara Indiana.
Ti-am pregatit numeroase momente spectaculoase, care te vor transporta in indepartata Indie:
- Workshop de preparare deserturi RAW si ceai Masala
- Dans Indian cu grupul Shakti
- Concert live de muzica indiana cu Ionela Petcana
- Tatuaje Henna
- Muzica indiana noua si veche cu Domnu X

Eveniment organizat in cadrul Tea&Coffee Festival, cu sprijinul Namaste India.

Atelierul incepe la ora 19.00!

RMP September 2012

Friday, September 28th, 2012

RMP 152 - Fredonabil Mix
In aceasta seara Domnu X a ales melodiile mixului una cate una pentru calitatea lor comuna de a fi memorabile. Melodii pe care le auzi o data si iti raman in cap cu orele, sau zilele.
Melodicitate, antren si energie buna.
2 ore de neuitat.

Vineri, ora 21.00 cu Domnu X

RMP 151 - One song, one genre
Muzica se imparte in foarte multe genuri muzicale, si, mai nou, subgenurile muzicale devin ele insele alte genuri distincte, care se rup din categoria mama, formand un stil nou destul de puternic ca influenta si cu continuitate in decursul anilor.

Vinerea aceasta vom face o incursiune prin stilurile muzicale, fie ele genuri sau subgenuri, si, desi aparent va fi un amalgan de compozitii, care mai de care diferite unele de celelalte, Domnu X va inchega cele 2 ore alocate RMP-ului intr-o armonie perfecta.

La Ramayana Cafe, vineri, dupa ora 21:00, cu Domnu X.

RMP 150 - Season Premiere

Muzica este mai mult decat distractiva sau nedistractiva.Este incorect sa impartim astfel muzica,si,cu ocazia inceperii noilor sesiuni din cadrul RMP,ne propunem sa mai daramam niste prejudecati,asa cum o facem de fiecare data.Pt multi dintre noi,ne este inca destul de greu sa acceptam ca o muzica mai putin vesela,sau uneori chiar foarte trista,poate sa faca un grup de oameni sa se bucure si sa fie fericiti ca sunt impreuna cu ocazia unei reuniuni,si de aceea,vineri,DomnuX va aborda tot felul de muzici care ne incanta si ne fac viata mai frumoasa,indiferent de optimismul sau patetismul lor.Suntem inca prizonieri ai fenomenului muzicii superficiale,care nu tine cont de stilurile aferente,fiind doar o coincidenta ca in anumite genuri predomina partea superficiala.Aceasta superficialitate din abordarea muzicii ni s-a transferat si in modul de a privi muzica,si,astfel,nu ne mai bucuram de sunetele ei ci doar de starile pe care ni le induce,si,mai ales,doar de mesajul pe care il poarta.

Degustare de ceaiuri la Ramayana - Sambata, 22 septembrie, ora 17.00

Wednesday, September 19th, 2012

Pret: 30 lei

Degustarea de ceaiuri la Ramayana va fi o experienta educativa si interactiva unica, sustinuta de Marian “Lu Yu” Simion, primul povestitor al ceaiului, venit direct din dinastia Tang pentru acest eveniment.

O experienta care apeleaza la multiple simturi; Degustatorii vor putea simti textura ceaiului, vor simti aroma eliminata in momentul infuziei si vor gusta si analiza aroma reiesita;

Ceaiurile Ramayana sunt unice in Romania si provin direct de la plantatii cu traditie din India, China, Africa de Sud, Taiwan si alte plantatii cu traditie din Asia si Africa. Veti afla detalii despre diferitele tipuri de ceai, despre infuzii si despre particularitatile fiecarui sortiment. De asemenea, vei afla cum se prepara o ceasca perfecta de ceai, beneficiile acestei bauturi versatile si ritualurile de servire in diverse parti ale lumii. La final, vei stii cum decurge o degustare la nivel profesionist: ce gusturi si arome cauta degustatorii si cum sunt clasificate pe categorii diversele tipurile de ceaiuri;

Principalul scop al unei degustari este de a sesiza diferitele caracteristici ale ceaiurilor din diverse regiuni si culturi. Unui expert ii sunt necesari ani pentru a face diferenta intre sortimente de ceai din regiuni diferite. Insa nu este nevoie sa fii expert pentru a te bucura de aroma delicata a unui ceai sau pentru a hotari ce iti place; Atunci cand degusti un ceai, trebuie sa iti folosesti mai multe simturi: cel vizual pentru a aprecia culoarea infuziei, cel olfactiv pentru a mirosi bautura si bineinteles simtul gustativ.

O degustare de ceai implica urmatoarele etape:
1. Examinarea frunzelor uscate;
2. Infuzia frunzelor
3. Examinarea bauturii: culoarea, densitatea, transformarea frunzelor;
4. Mirosirea bauturii;
5. Degustarea
6. Analizarea gustului dupa inghitire.
Profesionisti, de obicei sorb zgomotos o gura de ceai, dupa care o plimba in cerul gurii pentru a aprecia cateva caracteristici precum:
Aroma. La fel ca un vin, ceaiul are un buchet. De exemplu, ceaiurile crescute la inaltime, precum Darjeeling sunt usor de recunoscut pentru aroma lor florala, usor picanta.
Astringenta - senzatia de “piscatura la limba” care da o senzatie revigoranta.
Textura - densitatea si senzatia pe care o lasa lichidul in gura. Ea poate fi usoara, medie sau bogata.
Complexitatea - cate arome degaja bautura. Gustul din gura se schimba dupa inghitirea lichidului? De exemplu ceaiul verde are un gust ierbos in prima faza, urmat de un gust dulceag dupa inghitire.

RMP September 2012

Thursday, September 6th, 2012

Ramayana Music Playground se intoarce in cel de-al patrulea sezon cu muzica rara si frumoasa - o coloana sonora perfecta pentru serile tale de vineri.
In fiecare vineri de la ora 21.00, cu Domnu X

Degustare de ceaiuri - 22 septembrie

Thursday, September 6th, 2012

22 septembrie, ora 17.00

Dupa o vacanta tumultoasa in care ne-am prapadit de dorul vostru, ne-am intors plini de energii creative si de surprize care va vor tine aproape de Ramayana.

Deoarece o surpriza nu are niciun haz atata vreme cat este secreta, va vom impartasi o parte din ea in acest newsletter.
In iulie am realizat o prima editie pilot de degustare de ceaiuri, iar in urma acestei experiente, am hotarat sa transformam acest eveniment intr-unul cu frecventa regulata.

Ca sa stiti la ce trebuie sa va asteptati, va voi povesti cateva lucruri despre ce presupune o degustare de ceaiuri.
Trebuie sa stiti ca exista numeroase asemanari intre o degustare de ceai si una de vin. Precum vinurile, ceaiurile sunt rezultatul unei culturi agricole, supuse legilor si fenomenelor naturale. Ceea ce inseamna ca o cultura de ceai poate varia de la an la an, capatand proprietati unice in sezoane diferite si de la o recolta la alta. Viile si culturile de ceai depind de numeroase conditii climatice. Solul, cantitatea de precipitatii, lumina, umiditatea si altitudinea joaca roluli esentiale in productia de ceai si in diferentele de culoare, aroma si textura ale produsului final.
O degustare de ceai implica urmatoarele etape:

  1. Examinarea frunzelor uscate;
  2. Infuzia frunzelor
  3. Examinarea bauturii: culoarea, densitatea, transformarea frunzelor;
  4. Mirosirea bauturii;
  5. Degustarea
  6. Analizarea gustului dupa inghitire.

Principalul scop al unei degustari este de a sesiza diferitele caracteristici ale ceaiurilor din diverse regiuni si culturi. Unui expert ii sunt necesari ani pentru a face diferenta intre sortimente de ceai din regiuni diferite. Insa nu este nevoie sa fii expert pentru a te bucura de aroma delicata a unui ceai sau pentru a hotari ce iti place.

Atunci cand degusti un ceai, trebuie sa iti folosesti mai multe simturi: cel vizual pentru a aprecia culoarea infuziei, cel olfactiv pentru a mirosi bautura si bineinteles simtul gustativ. Deobicei profesionistii sorb zgomotos o gura de ceai dupa care o plimba in cerul gurii pentru a aprecia cateva caracteristici precum:

Aroma. La fel ca un vin, ceaiul are un buchet. De exemplu, ceaiurile crescute la inaltime, precum Darjeeling sunt usor de recunoscut pentru aroma lor florala, usor picanta.

Astringenta – senzatia de “piscatura la limba” care da o senzatie revigoranta.

Textura – densitatea si senzatia pe care o lasa lichidul in gura. Ea poate fi usoara, medie sau bogata.

Complexitatea – cate arome degaja bautura. Gustul din gura se schimba dupa inghitirea lichidului? De exemplu ceaiul verde are un gust ierbos in prima faza, urmat de un gust dulceag dupa inghitire.

Pe langa aceste caracteristici, exista numeroase altele pe care expertii si amatorii de ceai le urmaresc in momentul degustarii ceaiurilor.

Va asteptam incepand cu aceasta luna sa descoperiti sau sa va aprofundati cunostintele despre aceasta bautura versatila.

Pentru a va inscrie la eveniment, va rugam sa scrieti un email aici, incluzand numele si adresa de email. Costul include degustarea a 10 sortimente de ceai + o gustare.