Archive for July, 2011

RMP July - August

Tuesday, July 5th, 2011

RMP 106 - Bordello Mix

Putini stiu ca unele dintre cele mai rafinate stiluri de muzica ascultate astazi au avut ca loc de nastere …. bordelurile.

Vineri seara vom face un circuit muzical prin cele mai rau famate locuri ale lumii, camine culturale unde s-a auzit pentru prima oara blues-ul, jazz-ul, fado, tango-ul, bouzouki, sau vocile si instrumentele inconfundabile ale lui Billie Holiday, Django Reinhardt, Maria Tanase, Edith Piaf, Louis Armstrong si multe alte personalitati muzicale.

Harlem, Basin street, Crucea de Piatra, Rue de Pigalle, Alfama si Mouraria, Congo Square (New Orleans) sunt cateva din locurile de pierzanie proslavite de catre cei mai cunoscuti cantareti ai lumii, nascuti din praf si mizerie.

Asculta mixul aici

RMP 105 - Nordic Feel

Deoarece caldura de afara cere un pic de racoare, vineri seara la Ramayana o sa bata mistralul dinspre nord, care are sa aduca sunete armonioase, melancolice. De la raceala calculata din vocea lui Bjork, sunetul cu dublu tais al lui Karin din The Knife, limbajul inventat, cu reverb de clopotel al islandezilor Sigur Ros, pana la cascada de voci suprapuse a Mariei Boine din Laponia. Vom auzi si sunetele guturale ale populatiilor inuite si vioara suprema a lui Olafur Arnalds, care va aduce mai aproape Aurora boreala.

Asculta mixul aici

RMP 104 - Trains Mix

Inca de la primul sunet de fluier si scartait de roti de sine, omul a simtit o fascinatie pentru sarpele care scoate fum.

Mici sau mari, cu linie ingusta, diesel, aburi sau electrice, trenurile sunt intotdeauna de bun augur. Au fost indice al progresului, legatura care parea imposibila cu lumea mare. Ele inseamna evadare, libertate, regasire.

Vineri seara, vom calatori cu trenul. Ne vom lasa ghidati de sunetul ritmat al rotilor catre teritorii noi, nebanuite, avandu-l ca conductor pe DomnuX.

Asculta mixul aici

RMP 103 - Maria Mix

5 august 2011

Un mix dedicat tuturor Mariilor din lume.

RMP 102 - Vacation bliss

Deoarece Ramayana intra in vacanta intre 11 iulie si 2 august va invitam vineri seara sa gustati cel putin auditiv din placerile vacantei: valuri, relaxare, exotism, declinate in cele mai frumoase melodii de vacanta de catre Domnu X.

Asculta mixul aici

RMP 101 - Muzica romaneasca ascunsa urechii

Fara sa devenim nationalisti, vineri seara ne mandrim cu muzica facuta de romani - muzica veche, muzica nou - melodii pe care cu siguranta nu o sa le auziti, sau nu le-ati auzit la radio, tv, ci poate doar pe discuri vinil din fonoteca unor colectionari, sau pe CD-uri pirat pasate pe sub mana.

Vineri seara, cu Domnu X inca un mix de colectie.

Pentru a asculta editiile anterioare RMP, consulta acest link: Domnu X

RMP 100 - Summer is here

Odata cu editia numarul 100 a Ramayana Music Playground a sosit si vara. Caldura, miros de nisip si apa sarata in briza, nopti lungi in aer liber, ploi scurte si intense si un calm imprevizibil. Aceasta este vara si modul in care Domnu X o va imortaliza vineri seara in doua ore de muzica cum n-a mai auzit Bucurestiul.

Vineri, de la ora 21.00 cu Domnu X

Aculta mixul aici