Archive for November, 2009

Campionatul de Whist - Editia I

Thursday, November 26th, 2009

Campionatul de Whist

Ramayana Cafe

Editia I

Runda 1 - 1 decembrie (ora 11.00)

Runda 2 - 2 decembrie (ora 11.00)

Runda 3 - 3 decembrie (ora 11.00)

Finala - se va decide de comun accord de catre castigatorii celor trei runde, dar nu mai tarziu de 8 decembrie.

Pentru fiecare runda vor exista trei mese a cate 6 jucatori, in total 18 jucatori.

Primii doi clasati la fiecare masa, vor intra in masa finala a rundei si, la fel, primii doi castigatori de la aceasta masa vor intra in finala. In finala va exista o  masa de sase jucatori. Acestia vor juca trei jocuri si castigator va fi desemnat cel care castiga majoritatea acestor jocuri. Daca nu exista o majoritate de jocuri castigate de acelasi jucator, se continua partidele, pana cand unul dintre jucatori atinge aceasta majoritate.

Se va juca dupa regulamentul clasic, cu variatiunea ca se va incepe si se va termina cu jocurile de 8 (nu cu cele de 1, asa cum scrie in regulamentul oficial).

Regulament:
Whistul este un joc pentru 3-7 jucători. Jucătorii nu se asociază, jucând individual.
Dintr-un pachet standard de cărţi se foloseşte un număr de cărţi astfel încât să revină câte 8 cărţi de jucător (24 pentru 3 jucători, 32 pentru 4 jucători şi aşa mai departe până la 48 pentru 6 jucători). Cărţile eliminate sunt cele mai mici din pachet începând cu 2, 3 , etc.

Rangul cărţilor este următorul, începând cu cea mai mare: A, K, Q, J, 10, 9, şi aşa mai departe. Acestea nu au valoare la calcularea scorului, whistul fiind un joc exclusiv de levată.

Distribuirea cărţilor
Primul dealer este ales prin tragere la sorţi. Un jucător distribuie câte o carte tuturor jucătorilor şi cel cu cartea cea mai mare devine primul dealer, apoi şi ceilalţi prin rotaţie în sensul acelor de ceasornic.
Numărul de cărţi distribuite fiecărui jucător variază de-a lungul partidei. Se începe cu un joc în care se distribuie 8 carti şi se continuă tot aşa până când toţi jucătorii au fost dealeri o dată (respectiv 6 jocuri de 8 intr-un joc cu 6 jucatori).
După aceasta numărul cărţilor descreste cu câte una la fiecare nouă distrubuire până când se ajunge la 1 carte distribuita pentru fiecare jucător. De asemenea, exista atatea jocuri de 1, cati jucatori sunt in joc (6 jocuri la un joc de 6 jucatori). Apoi numărul de cărţi începe să creasca cu una la fiecare nouă distribuire până când se ajunge la opt carti din nou. Acum toţi jucătorii fac câte o distribuire de câte opt carti
Exemplu: Cu sase jucători întreaga partidă constă în 24 de distribuiri, iar numărul de cărţi distribuite în fiecare tur va fi după cum urmează: 8, 8, 8, 8, 8, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8, 8, 8, 8, 8

După ce cărţile au fost impărţite, următoarea carte este pusă cu faţa în sus; culoarea acesteia va fi culoarea atuului. În jocurile cu 8 cărţi nu mai există carte de pus cu faţa în sus; aceste jocuri se joacă fară atu.
Licitaţia
Fiecare jucător, în ordine, începând cu jucătorul din stânga dealer-ului, anunţă câte levate crede că va face. Toate anunţurile sunt definitive şi nu se mai poate reveni asupra lor. Pentru ca nu toţi jucătorii să-şi poată îndeplini anunţul, suma tuturor anunţurilor nu poate fi egală cu numărul cărţilor distribuite fiecărui jucător în jocul respectiv. (Exemplu: tur cu şase cărţi, trei jucători: primul jucător anunţă “3″, următorul “1″. Ultimul jucător nu poate anunţa “2″, căci suma anunţurilor ar fi egală cu 6. În acest caz, ultimul jucător poate anunţa numai 0, 1, 3, 4, 5 sau 6.
Această regulă pune ultimul licitator (dealer-ul) în dezavantaj, în special la tururile de o carte. Pentru a atenua acest dezavantaj, la mijlocul partidei se efectuează o serie de jocuri de o carte, egală cu numărul de jucători.
Jocul de levată
Jucătorul din stânga deler-ului joacă prima carte (atacă). Următorii jucători vor juca obligatoriu o carte din aceeaşi culoare dacă este posibil. Orice jucător care nu are cărţi din culoarea atacată trebuie să joace un atu dacă e posibil. Un jucător care nu are cărţi în culoarea de atac şi nici atuuri poate defosa orice carte. Levata, constituită după ce toţi jucătorii au contribuit cu câte o carte, este câştigată de către jucătorul care a pus cel mai mare atu, sau dacă nu s-a jucat atu, de jucătorul care a pus cea mai mare carte în culoarea de atac. Câştigătorul levatei atacă pentru următoarea levată.
Obiectivul este de a câştiga exact numărul de levate licitate.
Scorul
Mâna se termină când toate cărţile au fost jucate.
Jucătorul care şi-a realizat contractul (exact) primeşte 5 puncte plus un număr de puncte egal cu numărul levatelor pe care le-a făcut.
Jucătorul care a realizat mai puţine levate decât a licitat primeşte un punct penalizare pentru fiecare levată în minus.
Jucătorul care realizează mai multe levate decât a licitat primeşte un punct penalizare pentru fiecare levată în plus.
Exemplu: Să presupunem că ai licitat 3 levate. Dacă faci exact 3 levate primeşti 8 puncte (5+3). Dacă faci numai două levate pierzi un punct; la fel dacă faci 4 levate. Dacă faci 1 sau 5 levate pierzi două puncte.Dacă nu faci nici o levată sau faci 6, pierzi 3 puncte. O tabelă de scor arată asa:
Adrian    Mihai    Paul
————————————–
1   1  6       0  5      1 -1
1   0  11     0 10     0 -2
1   1  10     1 16     0   3
————————————–
2   0 15     2 14      2 10
3   1 14     0 19      1 16
şi aşa mai departe.
Numărul de cărţi distribuite în fiecare tur este notat în prima coloană din stânga. Următoarele coloane sunt folosite pentru a înregistra licitatiile şi scorurile cumulative ale fiecărui jucător. În exemplul de mai sus, în primul joc s-a distribuit câte o carte. Adrian a licitat o levată şi a realizat-o primind 5+1=6 puncte; Mihai a licitat 0 levate şi nu a luat nici o levată: 5+0=5 puncte; Paul a fost silit să liciteze o levată şi nu a putut să o realizeze: -1 punct. Mâna a cincea a fost o mâna de 3 cărţi. Adrian a licitat o levată şi a făcut două (-1 punct), lui Mihai i-a fost interzis să liciteze 1, a licitat 0 şi nu a realizat nici o levată (5+0=5 puncte), Paul a licitat 1 levată şi a făcut-o (5+1=6 puncte).

ATENTIE!

Nu se acorda premieri pentru siruri de maini reusite!
Nu se poate juca la 0!
Nu se dau bonusuri castigatorului si nu se scade punctajul pierzatorului!

Vibeflows - a new flow’s in town!

Wednesday, November 4th, 2009

Am plăcerea de a vă invita în această duminică de la ora 18:00 la un ceai fierbinte şi câteva ore de muzică relaxantă într-o ambianţă foarte plăcută şi primitoare pusă la dispoziţie de Ramayana Cafe No. 1 Lounge in Bucharest. Împreună cu Reash, vă vom purta pe valurile unui ocean acustic dominat de efecte ambientale, sound minimal şi vibesoulful. De asemenea ne vom strădui să vă inducem o stare pozitivă cât mai optimistă, numai bună pentru un sfârşit de weekend zbuciumat.

Din spectrul muzical nu vor lipsi producţiile unor artişti precum Alix PerezBig BudMakotoBlu Mar TenBopSpectrasoulLenzman,BCeeSinistarrElectrosoul SystemMutt şi mulţi, mulţi alţii.

Kidlazy

RMP Noiembrie

Wednesday, November 4th, 2009