Archive for March, 2009

Ramayana Music Playground IV - Sample Mix Party

Thursday, March 26th, 2009

Cateodata un artist ne cucereste prin sunetul incredibil al unei melodii, fara sa stim ca in spatele ei stau fragmente ale unor ilustri necunoscuti.
Vineri seara vom face o incursiune printre acesti artisti uitati si melodiile lor, care va vor da un sentiment ciudat de familiaritate. O sa-l auzim pe Isaac Hayes, cel care a inspirat melodia Glory Box a  lui Portishead – melodia care a contribuit puternic la soundul  trip-hop; veti tresari auzind Praise you, direct de la Camille Yarbrough insa fara beat-urile specifice ale lui Fatboy Slim si veti fi surprinsi sa recunoasteti minunata voce a lui Vera Hall, desprinsa din anii 40-50 si colata in hitul Natural Blues al lui Moby.

Si, nicio grija, de nu veti recunoaste piesa originala, sunt sanse s-o auziti insotita de
hit-ul corespunzator, cunoscut de majoritatea intr-un mix de funk, trip-hop, electronica, soul, disco si hip hop.
Let’s play!

Ramayana Music Playground III - Playing Electroma

Thursday, March 19th, 2009

In aceasta vineri, doi roboti ne vor invata cum sa ne pastram umanitatea. In atmosfera muzicii puse de Levish, vom proiecta Electroma, un minunat film mut lansat de catre Daft Punk in 2006 si vom incerca impreuna sa descoperim de la cei doi roboti ce trebuie sa salvam din noi pentru a ramane oameni.

Vom auzi muzica electronica, basi grei alternand cu downtempo si putin funk’n’soul urmat de ceva rap oldschool de la A Tribe Called Quest, care va va face probabil sa dati, usurel, din cap.

Filmul incepe la ora 21.
Let’s play!
Levish

Mixul de saptamana trecuta - New World Mix

Ramayana Music Playground II - New World Mix

Wednesday, March 11th, 2009

Unii vorbesc despre The New World Order, eu vorbesc despre The New World Mix – Vineri, 13 martie cand se va reconstitui un Babilon muzical, cu ce e mai bun de pe cele 5 continente. Tinariwen din Mali, Naab - cel ce imbina instrumente traditionale arabe cu beat-uri drum and bass si Korai Öröm din Ungaria, cunoscuti pentru al lor psihedelic space rock sunt cativa din artistii ce se vor auzi in vinerea aceasta, alaturi de un didgeridoo aborigen sau de un flautul aztec. Acorduri jazzy si funky se vor contopi in acest mare loc de joaca pentru o noua seara muzicala la Ramayana Café. Let’s play!
Levish

Mixul de saptamana trecuta - Flashbacks from the ’90s

Ramayana Music Playground cu Levish - Editia I

Wednesday, March 4th, 2009

Ramayana Music Playground
cu Levish

Stiluri muzicale ce pot fi cu greu găsite împreună în mediul lor natural, îşi fac de cap împreună în locul de joacă amenajat în fiecare vineri la Ramayana Cafe. Electronica, jazz, dub, hip hop, trip hop, funk, indie, alternative, world îşi dau mâna şi uită de dispute pentru a face dintr-o joacă - mixuri de neuitat.
Un pretext de joacă şi de aprofundare a cunoştinţelor muzicale, fiecare vineri aduce ceva nou şi surprinzător.

Ediţia numărul I
Flashbacks from the 90’s

Vineri 6 martie, ora 21.00

Ritmuri electro pentru dezmorţit simţurile, acorduri lounge pentru întreţinere şi numeroase flashback-uri din perioada glorioasă a anilor 90, atunci când Stone Roses sau, mai nou, Kasabian, contribuiau decisiv la desăvârşirea muzicii alternative sau indie.
E de aşteptat să auzim un General Elektriks, un Amon Tobin însoţit de ceva chitări distorsionate, poate şi puţin psihedelic. Urechile cunoscătorilor şi a celor care caută vor găsi inspiraţie şi noutate vineri, începând cu orele 21:00, la Ramayana Cafe, cu Levish.