In cazul in care nu ai observat pana acum ca ne tot laudam cu noul meniu de mancare de la Ramayana Sinaia, iti voi prezenta astazi, pe scurt, mai multe detalii despre bucataria noastra, inclusiv un mini-interviu cu bucatarul nostru sef, cel care a contribuit si la construirea acestui meniu unic.
Toate preparatele, desi traditional indiene sau internationale, au fost gandite si reinterpretate de noi, asa ca iti garantez ca tot ce vei manca in Sinaia este unic si deosebit.
Daca bucataria indiana este ceva nou pentru tine sau doar vrei sa incerci cate putin din fiecare, poti incepe cu platoul indian, care contine: ciocanele de pui gatita in stil tandoori, onion bhaji (un aperitiv din ceapa prajita cu faina de naut si condimente indiene), frigarui de branza dulce cu legume si cartofi prajiti, sosuri si dressing.
Burgerii Ramayana
Burgerii reprezinta vedeta bucatariei. Desi ii avem in doar doua variante, cu cheddar sau blue cheese, gustul iti garantam ca seamana cu orice steakhouse american, care se respecta. Carnea este atent preparata, de cea mai buna calitate, iar combinatia cu branza, legume. sosuri homemade si chifla facuta de noi, va fi pe placul oricarui gurmand.
Bucataria indiana
Ai de ales intre peste 7 preparate traditional indiene, de la acadele de pui tandoori sau pui cu mango, pana la cunoscutele tikka masala, shekh kebab (frigaruie de carne tocata de miel) sau miel vindaloo pentru curajosii care iubesc gustul picant si condimentat, specific indian.
Preparate romanesti si internationale
Pentru a multumi toate gusturile, am introdus si preparate internationale, precum diferite tipuri de paste, salate sau fructe de mare, dar si meniuri specific romanesti: ciorbe, clasicul snitel, tigaie picanta sau porc la gratar.
Deserturile Ramayana
Pe langa deserturile noastre consacrate, precum macarons sau Marlenka, am pastrat deliciosul tort de ciocolata belgiana, dacquoise si eclerul. In plus, am adaugat desertul multor copilarii – lapte de pasare – si Gulab Jamun, un desert traditional indian, din lapte praf si un delicios sirop de miere, aromatizat cu apa de trandafiri si levantica, dar si condimente indiene.
![]() |
![]() |
Cu siguranta vei gasi minimum 2-3 preparate pe gustul tau si nu uita ca la Ramayana mizam mereu pe o comunicare deschisa, asa ca daca ai anumite preferinte, nu uita sa i le comunici persoanei care iti ia comanda si ne vom asigura ca vei avea o experienta excelenta la noi.
Printre tigai pe foc si oale la cuptor, am reusit sa fur cateva informatii si de la bucatarul nostru sef, care a contribuit la crearea meniului si, bineinteles, la personalizarea si perfectionarea retetelor.
Mini-interviu, Head Chef @Ramayana Sinaia
I: Cum ai descrie, în câteva cuvinte, meniul Ramayana Sinaia?
Autentic, sanatos, echilibrat.
I: De unde provin ingredientele pentru mancare si cum sunt preparate?
Avem un sistem de gatit care incepe in tigaie si se termina in cuptor (fara prajit), ceea ce este cam unic in Romania. Ingredientele provin de la mici intreprinzatori, din surse verificate, multe dintre ele chiar din culturi organice. Condimentele indiene sunt importate chiar din Asia, pentru a oferi cat mai multa autenticitate preparatelor specifice.
I: Care sunt 3 dintre preparatele tale preferate?
Avand in vedere ca fiecare preparat de baza contine 12-16 tipuri de condimente, as recomanda tot, dar v-as ghida catre miel, un preparat mai rar gatit asa cum trebuie in Romania. Il gasesti in mai multe variante, inclusiv cu paste, asa ca alege combinatia preferata si testeaza-l macar o data.
Daca mai ai intrebari ne poti lasa oricand un comentariu sau scrie-ne pe pagina de Facebook.
Te asteptam cu drag la Sinaia si nu uita sa ne spui si cum ti se pare!