Spune-mi ce bei ca sa iti spun cine esti

Mitul barmanului legar de ceea ce bei, celebrat in Hollywood-ul clasic, nu este atat de departe de realitate, chiar daca in prezent capata mai degraba valente de fin psiholog.

In urma unor interviuri cu muzele noastre din spatele barului si a unei documentari “academice “ pe marele internet, am reusit sa facem un portret robot al consumatorilor, sub titlul: Spune-mi ce bei ca sa iti spun cine esti.

Acest studiu exhaustiv este efectuat luand in calcul parametri extrem de stricti – intuitia si calitatile de fin psiholog ale chelnerilor nostri, pe un esantion reprezentativ – clientii fideli Ramayana care au avut suficient curaj si simt al umorului pentru a ne impartasi obiceiurile de consum si starea de spirit.

Concluziile studiului Spune-mi ce bei ca sa iti spun cine esti

spune-mi ce bei

Bere
Pretextul numarul 1 de a iesi din casa. Cand iesi cu baietii in oras, nu o sa lansezi niciodata invitatia: “hai la un Virgin Mary”, caci doar berea satisface toate conditiile unei seri in oras cu prietenii: contine alcool, nici prea putin cat sa fie neglijabila pentru starea de spirit, nici prea mult cat sa primesti reprosuri majore acasa. Berea poate fi mai amara sau mai dulce, mai mult sau mai putin acidulata, insa in final tot bere ramane – o bautura nepretentioasa, cu care mergi la sigur.
Berea este bautura celor relaxati, care poate uni, fara discriminare la aceeasi masa si gulere albe si gulere albastre.
Berea la draught este pentru cei veniti cu o treaba clara – sa petreaca cateva ore bune in compania prietenilor depanand amintiri sau dezbatand procesul etapei. Bautorul de bere la draught nu se afla in local pentru a-si expune masina in parcare, sau pentru scena sociala. Are un scop precis, iar berea devine o prelungire a personalitatii sale.

Berea straina rara
Acest connoisseur al fermentului de grane trateaza berea nu doar ca pe un pretext social, ci ca pe o aventura. Prezenta unei asemenea beri pe masa constituie un subiect de conversatie sigur, punandu-l automat pe bautor sub lumina reflectoarelor, cel putin cateva minute.

spune-mi ce bei

Vin
Vinul spune foarte multe despre persoana care il comanda. De obicei, este vorba despre o persoana care apreciaza lucrurile fine si un strop de lux (in functie de cat de sus sau jos tintesc pe lista de vinuri). Cunoscatori sau nu, bautorii de vin asteapta mai mult de la o iesire in oras. Cand in fata ta se desfasoara un ritual de degustare, de la examinarea vizuala, la cea olfactiva si gustativa, vei sti ca soarta localului si a carierei de somelier a chelnerului va fi decisa dupa inghitirea zgomotoasa a primei guri de vin.
Un adevarat cunoscator de vin nu iti va ierta o recomandare gresita, iar daca va comanda a doua oara fie va fi un alt vin, fie apa plata.

Bauturile alcoolice dulci sunt semnul unei seri de distractie. Amatori de viata sociala, bautorii de amestecuri fructoase cu alcool STIU, VOR si POT sa se distreze. Cu conditia sa stie cand sa reziste tentatiei dulci. De obicei cunoscatori ai efectelor euforice ale alcoolului, bautorii de dulcegarii vor sa mascheze gustul de alcool, dar in acelasi timp sa treaca prin toate etapele de inveselire asociate consumului.

Martinispune-mi ce bei
Mereu la moda, bautorii de martini vor sa epateze. Daca martini este Dry, posesorii bauturii nu sunt prea deschisi la experimente, iar daca martiniul este Dirty, stii ca in spatele paharului se ascunde ceva – o latura salbatica, gata sa iasa la suprafata. Shaken – o fire rece, precum bucatile de gheata care plutesc la suprafata bauturii. Stirred – rasfatati, stiu ce vor!

Whisky
Un bautor autentic de whisky nu se incurca cu cuburi de gheata sau diluanti de orice fel. Ia o inghititura, o plimba in cerul gurii si o inghite fara nicio grimasa, poate doar una de multumire. Este un personaj sigur pe sine si pe lucrurile care ii plac. Nu face concesii, dar nici nu experimenteaza in van.

 

spune-mi ce bei

Shots
Bauturile shot sunt cel mai rapid si eficient mijloc catre scopul unei seri pline. Nu te increde in persoana care bea shot-uri la o prima intalnire. Daca insa va aflati la o masa plina, pregatita de distractie, bautorul de shot poate fi o companie extrem de placuta. Atentie insa, au tendinta sa arda etape si pot trece de la o stare la alta cu o viteza surprinzatoare.

Ceai

spune-mi ce bei

Firi calme, calde si chibzuite. Atent cu ceea ce consuma, un bautor de ceai nu isi schimba prea usor alegerea in decursul aceleasi seri. Bautorul de ceai este mult mai preocupat de planurile sale pe termen lung, astfel incat stie ca cele cateva ore de distractie maxima nu merita efortul unei zile petrecute cu compresa pe frunte. Inutil de spus ca bautorul de ceai nu va fi sufletul petrecerii.

Racoritoare
Cel care bea sucuri racoritoare se afla intr-una dintre cele doua situatii: fie era la toaleta cand s-a luat comanda si a fost denumit unanim de grup soferul serii, fie a vazut prea multe nopti terminate prost in urma consumului de alcool.
In ambele situatii, bautorul de racoritoare este predispus la a sta intr-un colt bombanind in barba de nedreptatea ce i se aduce.

Surse foto: mademan.com, visualphotos.com, photobucket.com, thebeautybubble.com

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Despre Ana Musat

Ana este Marketing Manager Ramayana Cafe. O idealista care vede mereu jumatatea plina a paharului, Anei ii plac oamenii pozitivi, de care se inconjoara mereu, motiv pentru care Ramayana a devenit a doua sa casa.