Sobolanul care s-a visat floare

The Rat, caci asa ii este numele, a avut o viata lunga si extrem de palpitanta. S-a nascut in anii ’40 pe linia de productie a fabricii de biciclete olandeze Union.

Numele i se datoreaza ruginii cu care proprietarul si mesterul sau, Andrei de la BikeSwing, se mandreste. In 2009, Sobolanul a fost dotat cu un motor de 80 cc si numeroase accesorii interesante, precum un far dintr-o nuca de cocos, un numar de inmatriculare si o potcoava. Noua bicicleta astfel renascuta a calatorit jumatate din tara cu o viteza ametitoare de 50 km/ h.

In urma unui accident, a ramas cu furca distrusa complet intr-un sat in Sibiu. Dupa doua luni, Andrei s-a intors sa o recupereze si a constatat ca Nea’ Tanasie, care gazduise Sobolanul, o reparase. In plus, din bunavointa, stersese urmele de rugina, jignind profund personalitatea Sobolanului.
Dupa cateva zile de stat in ploaie si noi reparatii, incepea a trei viata pentru bicicleta Union.

Anul 2012 nu aducea semne bune pentru Sobolan. Rugina si numeroasele incidente, pareau ca i-au stors vlaga. Ramasese fara motor si fara multiplele sale accesorii personalizate, facute chiar de mana lui Andrei. Doar rugina mai amintea de zilele lui de glorie.

Insa sobolanul este un supravietuitor, asa ca in aceasta primavara si-a gasit o noua casa si o noua destinatie. A iesit la pensie intr-un stil cat se poate de nobil. A devenit o floare. E drept ca rugina a disparut, insa a fost acoperita de un strat de vopsea baby blue, in ton cu culorile vii ale florilor care il decoreaza. The Rat este cel care va intampina astazi la Ramayana, fie ca sunteti pietoni sau bicicliesti si va invita pe terasa noastra, proaspat re-deschisa.

Te invitam sa admiri Sobolanul care s-a transformat in floare la Ramayana Cafe, Str. Baldovin Parcalabul 11.

Idee si realizare: Ana Tudose si Domnu X
Povestea Sobolanului:
http://www.minorswing.ro/bikeswing/2010/10/union-holland-rat-bike/
http://www.minorswing.ro/bikeswing/2011/06/the-rat-is-a-survivor/

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Despre Ana Musat

Ana este Marketing Manager Ramayana Cafe. O idealista care vede mereu jumatatea plina a paharului, Anei ii plac oamenii pozitivi, de care se inconjoara mereu, motiv pentru care Ramayana a devenit a doua sa casa.