Cum sa ajungi la un echilibru si sa faci ceea ce iti place

echilibruCamelia Stefan este Life Coach NLP, cu formare in coachingul individual si de grup, Master practitioner NLP cu tripla acreditare internationala IANLP, SNLP, IN si Trainer acreditat ANC.

Avand la activ peste 350 de ore de formare cu traineri recunoscuti international si peste 10 ani de aprofundare a proceselor de transformare in propria ei viata, sesiunile sale au in vedere integrarea aspectelor si transformarea vietii pornind de la interior spre exterior.

Ce inseamna mai exact Life Coach pe intelesul tuturor si ce se intampla mai exact la o sesiune de coaching?

Camelia Stefan: Life Coachingul este cea mai frumoasa profesie, pentru ca este despre contributie si a aduce valoare in viata oamenilor. :-) N-as intra intr-o definitie anume, e nevoie sa ai experienta directa ca sa intelegi dincolo de informatii.

In sesiunile de coaching insotesc clientul intr-un proces profund de auto-descoperire in care raportul cautarii se inverseaza dinspre exterior spre interior si are in vedere fiinta ca un tot unitar.

„Obiectivul” este descatusarea fiintei din lanturile propriilor temeri pentru a si trai liber propria autenticitate in energia plina de vitalitate a prezentului. Practic eu lucrez mult pe relatia cu Sinele pentru de aici se declanseaza atat provocarile, cat si reusita in viata.

Care sunt cele mai comune probleme ale oamenilor cu care lucrezi si de unde crezi ca pornesc acestea?

Camelia Stefan: Cele mai multe provocari sunt formate inconstient din copilarie si se manifesta in prezent emotional. Lipsa de incredere in sine, de acceptare a diversitatii, a altor aspecte genereaza comportament neadecvat cu situatia actuala. In general, identificarea oamenilor cu propriile experiente si personalitatea provoaca tot felul de nealinieri in viata lor.

Odata cu finalul anului, pe langa sarbatori, vine si perioada bilanturilor. Ce recomanzi sa evaluam la sfarsit de an?

Camelia Stefan: Acum depinde foarte mult care au fost intentiile si obiectivele la inceput de an.  Eu, de exemplu, ma uit la anul asta care a fost o mare provocare pentru ca practic in februarie mi-am schimbat profesia dupa 15 ani in turism,  fara sa am resurse prea multe. Eu am ramas cu un sentiment de recunostinta profunda pentru transformarile prin care am trecut, chiar daca am avut momente in care nu stiam daca pot plati chiria… Acum ca eu am facut acest pas, pot transmite  oamenilor autentic ca se poate sa fii cine iti doresti tu sa fii atunci cand asta e directia pe care ti-o setezi in viata si te aliniezi cu ea in interior.

Revin la evaluarea 2015: care sunt 2-3 cuvinte cu care poti descrie anul care trece? Ce a rezultat, cu ce te-ai imbogatit in interior in 2015?

Dar in ceea ce priveste 2016, cum ar fi indicat sa ne setam obiectivele si ce sa ne propunem?

Camelia Stefan: Nu am fost niciodata fan al rezolutiilor de inceput de an. Cum spuneam, eu setez directia si apoi fac actiunile pe care le consider potrivite zilnic. Rezultatul il las in seama Universului – care la un nivel profund sunt tot Eu :-). Cand nu am rezultatele dorit, intru intr-o interogare interioara si nu ma las pana nu aflu in ce fel ma opresc eu pe mine, ce mai am de lucrat in interior sau, de asemenea, ma uit in ce fel ma ajuta rezultatul la care nu ma asteptam.

Asadar, daca directia pe care ti-o alegi e undeva in varful pramidei nevoilor,  la contributie si misiune, atunci cu siguranta vei fi sprijinit de mediu iar celelalte nevoi vor fi implinite.

Ce activitati recomanzi pentru a avea un stil de viata echilibrat pe toate planurile?

Camelia Stefan: Pentru un stil de viata echilibrat eu recomand ca fiecare sa faca ceea ce ii place, fara sa faca exces. Moderatie e cuvantul – sa ai timp pentru tine, pentru prieteni si indiferent de munca pe care o ai, sa o faci cu placere sau sa cauti ce ti se potriveste.

Pe 19 decembrie sustii un workshop despre inteligenta spirituala. Ce se va discuta mai exact si caror persoane le-ai recomanda evenimentul?

Camelia Stefan: Calea catre aceasta dimensiune nu este gandirea sau teoria, ai nevoie de experienta directa pe care ti-o ofera acest curs intr-un mod simplu, unic si prietenos.

Workshopul de Inteligenta Spirituala vine cu cea mai simpla metoda pe care am gasit-o pana acum de a face trecerea de la Ego la Constiinta de Sine.

Este un curs de transformare individuala care se adreseaza tuturor celor care vor sa isi traiasca viata autentic conectati cu potentialul interior.

Pe Camelia Stefan o puteti gasi si la www.cameliastefan.ro, unde puteti afla mai multe informatii si despre workshop-urile sustinute si sfaturi pentru un stil de viata echilibrat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Despre Ana Musat

Ana este Marketing Manager Ramayana Cafe. O idealista care vede mereu jumatatea plina a paharului, Anei ii plac oamenii pozitivi, de care se inconjoara mereu, motiv pentru care Ramayana a devenit a doua sa casa.