Cine a fost Dragobete si ce semnifica

DRAGOBETE

In mitologia populara romana Dragobete este fiul Babei Dochia, o vestitoare si un puternic simbol al primaverii. El a fost descris ca fiind o faptura mitica, un tanar deosebit de frumos, voinic si bun, protectorul si aducatorul de dragoste in casa si in suflet. Locuitorii din Romania il sarbatoresc de mii de ani pe Dragobete si ii cinstesc numele cu multa bucurie in fiecare an pe 24 februarie.

In vremurile de demult, in ziua de Dragobete, fetele si baietii de la tara se imbracau in haine de sarbatoare si pleacau in padure pentru a culege florile primaverii pentru a le pune la icoane sau pentru a le folosi la farmecele de dragoste. La intoarcere, fete porneau in fuga spre sat, iar feciorii indragostiti isi prindeau din urma alesele si le sarutau in vazul lumii. Sarutul reprezenta legamantul de dragoste pe un an de zile sau pentru tot restul vietii. De aici zicala:

Dragobete saruta fetele!

De Dragobete fetele trebuie sa-si dea intalnire cu baieti, altfel nu vor avea parte de dragoste tot anul, iar barbatii nu trebuie sa-si supere sau sa-si necajeasca femeile, altfel restul lunilor din an vor fi pline de ghinioane. Ca sa aiba parte de iubire, noroc si voie buna, baietii si fetele trebuie sa fie veseli de Dragobete, sa petreaca si sa-si declare sentimentele.

Pe 24 februarie sarbatorim iubirea, puritatea sufletului, sinceritatea sentimentelor, daruirea si bucuria deplina. De Dragobete dragostea impartasita se afla la loc de cinste.

In India, insa, exista mai multe zile in care dragostea este sarbatorita, iar locuitorii din India nu se opresc doar la iubirea dintre un barbat si o femeie, ei sarbatoresc si dragostea dintre frati si veri, dar si pe cea dintre prieteni.

Iata care sunt cele mai cunoscute sarbatori ale iubirii in India:

  1. Raksha Bandhan este o sarbatoare care celebreaza dragostea si protectia dintre frati si surori. In functie de calendarul hindus, Raksha Bandhan pica de obicei luna august.
  2. Ziua Trandafirului se sarbatoreste cu o zi inainte de Valentine’s Day, iar baietii ofera trandafiri galbeni prietenelor si trandafiri rosii fetelor de care sunt indragostiti.
  3. Ziua Prieteniei se sarbatoreste in prima duminica din august, iar prietenii din India isi spun „multumesc” si „te iubesc” si isi daruiesc felicitari, flori, bratari colorate si tot felul de cadouri speciale.
  4. Bhai dooj este o sarbatoare asemanatoare cu Raksha Bandhan si este un festival al fratilor in care fetele se roaga la Zeul Lunii pentru sanatatea si prosperitatea fratilor lor. In functie de calendarul hindus, aceasta sarbatoare se celebreaza in octombrie sau noiembrie.

Ramayana Cafe a reunit India si Romania in acelasi loc, de aceea propunem ca de Dragobete sa celebram dragostea sub toate formele ei. Dragobete este Ziua Nationala a Iubirii, o zi in care fratii isi spun te iubesc, tinerii le multumesc parintilor pentru dragostea si ajutorul neconditionat, o zi perfecta pentru ca oamenii sa isi poata reinoi legamintele de prietenie, iar cei singuri sa poata petrece alaturi de cei care si-au gasit deja sufletele pereche.

Cafeneaua Ramayana ofera clientilor de Dragobete un produs excelent pentru doua persoane: HIGH TEA. Pentru 54.99 lei, prietenii Ramayana primesc un platou supraetajat cu gustari si doua ceaiuri.

HIGH TEA la 54.99 lei contine:

ramayana HIGH TEA

  • Doua ceainice mari cu ceaiuri aromate;
  • Patru bruschette prosciunttino si caprese;
  • Macarons;
  • Bomboane Love Bits;
  • Fursecuri delicioase;
  • Fructe proaspete.

De Dragobete te invitam sa iubesti in stil indian alaturi de Ramayana. Evita ghinionul in dragoste si rezerva-ti o masa la noi. Invita-ti iubitul sau iubita, parintii, fratii sau prietenii si haide sa petrecem impreuna Ziua Nationala a Iubirii.

Iata cum a fost la Ramayana de Valentine’s Day

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Despre Alina Gheorghe

Alina este redactor la Ramayana Cafe si este genul de om care respira prin scris. Desi este licentiata in psihologie, Alina prefera sa influenteze si sa ajute oamenii prin intermediul condeiului inca din 2012. Ea considera ca succesul se castiga prin creativitate, ambitie, munca, implicare si dragoste pentru frumos!