5+1 cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania

La fel cum te-am obisnuit in anii precedenti, Ramayana Cafe se va inchide in perioada 2 – 27 august pentru renovare si concedii.

Schimbarile pe care le vom face la locatie le vom tine secrete momentan. Te lasam sa le descoperi la sfarsitul lui august.

Insa, cu gandul la vacanta, putem sa impartasim cu tine cateva locuri frumoase din Romania, care merita vizitate.

Iata cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania

 

  1. Cascada Bigar

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania

Un loc de poveste, de care putini oameni stiu, dar care cu siguranta merita vizitat. Cascada Bigar, situata in jud. Caras-Severin, Cheile Nerei, este inclusa si in topurile internationale drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Si daca tot esti in zona, da o fuga si pana la Lacul Ochiul Beiului, Rezervatia Naturala Cheile Nerei-Beusnita si, de fapt, cam orice zona apropiata. Vei descoperi peisaje unice.

  1. Maramures

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania

Orice zona din Maramures merita vizitata, insa recomandam in special zona Valea Vaser pentru a profita si de o plimbare cu mocanita.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase si pitoresti locuri din Romania, cu peisaje spectaculoase si cu siguranta te vei simti ca in Rai, chiar si pentru cateva zile.

  1. Delta Dunarii

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania

Un loc care deja nu mai are nevoie de nicio prezentare si este apreciata nu numai de toti romanii care au vizitat-o, dar de intreaga lumea care a descoperit impresionanta rezervatie naturala si numeroase specii de pasari.

Recomandam sa experimentezi Delta Dunarii prin ochii localnicilor. Cu siguranta vei gasi locuri in care sa dormi in satele pescaresti din zona.

  1. Transfagarasan si Balea Lac

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania

Chiar daca ti-ai epuizat zilele de concediu, iti poti petrece macar un weekend pentru a face traseul Transfagarasan – Balea Lac.

Lacul glaciar din masivul Fagaras este un fenoment unic in lume si, fata de turistii din afara tarii, este la cateva sute de kilometri de tine. Tot ce ai nevoie este de un rezervor plin si un cos de picnic.

  1. Manastirile din Bucovina

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania

Chiar daca nu esti o persoana religioasa, merita sa vizitezi acest loc macar pentru peisajele frumoase si constructiile superbe care dateaza chiar si din secolul al XVI-lea.

Majoritatea manastirilor istorice sunt situate la cateva minute sau zeci de minute de mers cu masina. Poti urma un traseu Putna-Moldovita-Sucevita-Voronet-Humor. Cateva zile petrecute in aceasta zona te vor deconecta cu siguranta si te vor ajuta sa iti incarci bateriile pentru o toamna plina.

La final, nu putem sa nu iti recomandam si statiunea montana Sinaia, care a fost recent reamenajata si arata superb, cu totul schimbata fata de acum 2-3 ani. Pe langa o plimbare prin Parcul Central „Dimitrie Ghica”, catre Manastirea Sinaia, Palatul Peles si Pelisor, recomandam sa te opresti si la Ramayana Cafe Sinaia pentru a admira centrul statiunii la o ceasca de ceai.

Ramayana Sinaia

Avem deschis non-stop, asa ca nu va fi o problema sa gasesti la orice ora un loc pe terasa noastra proaspat amenajata.

Surse foto: triptour.ro, hellobucovina.com, wikipedia.org, ecotravel.com.ro, emaramures.ro

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Despre Ana Musat

Ana este Marketing Manager Ramayana Cafe. O idealista care vede mereu jumatatea plina a paharului, Anei ii plac oamenii pozitivi, de care se inconjoara mereu, motiv pentru care Ramayana a devenit a doua sa casa.