Ceai negru pentru persoane puternice

Ceaiul negru este unul dintre cele mai baute ceaiuri din lume, alaturi de cel verde. Acest ceai are o istorie indelungata, fiind pentru prima data consumat in China acum peste 5000 de ani.

Ceaiul negru este puternic, cu o aroma intensa si un continut destul de ridicat de cafeina, care stimuleaza sistemul nervos central si inima si are un efect diuretic.

Ceaiul negru poate inlocui cu succes cafeaua, fiind o alternativa mai sanatoasa si mai versatila.

ceai negru

 

Descopera colectia de ceai negru la Ramayana

Earl Grey

Earl Grey isi are originile in Sri Lanka. Ceaiul Earl Grey presupune orice amestec de ceai cu o aroma distincta provenita dintr-un extract de coaja de portocala bergamot, o specie de citrice extrem de aromata. Ceaiul Earl Grey este excelent simplu, insa poate fi baut si cu lapte si/sau zahar.

Earl Grey Lavender

Inca din cele mai vechi timpuri, lavanda a fost folosita ca planta medicinala, fiind considerata chiar o planta miraculoasa ce are un efect puternic chiar si asupra celor mai grave afectiuni. De asemenea, parfumul ei floral are efect calmant si relaxant. Combinat cu amestec clasic de citrice Earl Grey si o nota de smantana, acest amestec de ceai negru va deveni, in mod cert, favoritul momentelor de liniste.

Darjeeling

Ceaiul Darjeeling este considerat de catre cunoscatori ca `perla coroanei`. Doar ceaiul cultivat in regiunea istorica Darjeeling, din Bengal, India, poate purta acest nume si se remarca printr-un gust bogat inconfundabil si o aroma exotica.

Masala Chai

Este putin stiut faptul ca “Chai” inseamna de fapt “ceai” in hindusa. Masala Chai este un amestec de ceai negru Ceylon si mirodenii: scortisoara, nucsoare si ghimbir.

Chocolate Chai

Este un sortiment de ceai negru Ceylon cu aroma de ciocolata, amestecat cu nucsoara, ghimbir, cuisoare si scortisoara. Gustul sau poate fi imbogatit prin adaugarea de lapte cald.

Spiced apple

Un amestec delicios de ceai negru cu mirodenii Masala si gust revigorant de mar proaspat.

Thai Chai
Ceai negru amestecat cu nuca de cocos si aroma de citronela. Are ca ingrediente: ceai negru, scortisoara, ghimbir, nucsoara, lemongrass, cocos, aroma naturala de cocos.

Ceylon Sonata (Ceai comunist)

In vremurile coloniale, insula Sri Lanka era cunscuta sub numele de Ceylon. Denumirea se pastreaza si astazi pentru a desemna toate ceaiurile crescute aici. Ceaiul Ceylon are un gust puternic, viu, cu o aroma fermecatoare. Ceaiul nostru “Ceylon Sonata” este o selectie de ceaiuri premium din acest soi, provenite de pe renumitele plantatii din Kenilworth, situate in regiunea Kandy. Un ceai ideal pentru amiaza.

Rose Yunnan Black

Este un ceai negru provenit din Yunnan o regiunea cu traditie istorica in cresterea de ceai. Gustul si aroma subtil mentolata a ceaiului se imbina de minune cu mirosul dat de petalele de trandafir cu care este imbogatit ceaiul.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Despre Ana Musat

Ana este Marketing Manager Ramayana Cafe. O idealista care vede mereu jumatatea plina a paharului, Anei ii plac oamenii pozitivi, de care se inconjoara mereu, motiv pentru care Ramayana a devenit a doua sa casa.